Radiodramatik / Podcast-bibliotek / Det du ikke fik med

Det du ikke fik medHvad sker der, når man får en diagnose, som ind til for få år siden var noget man døde af? Hvordan kommer man videre med sit liv – og kan man overhovedet få et almindeligt liv? Eller vil man for altid ”hivpatienten”?

Podcasten HOMOstorier fortæller i samarbejde med AidsFondet om livet med hiv – et liv de er lige så kedeligt, spændende, udfordrende, almindeligt, flamboyant og alt muligt andet som dit og mit. Det er historier om livet – men også om at kigge døden i øjnene …

I 2016 fik 182 personer herhjemme i Danmark diagnosen hiv, og de fordelte sig på 146 mænd og 36 kvinder. Hovedparten af de 182, der fik diagnosen hiv, var mænd der har sex med mænd. De udgjorde 100 af dem som fik diagnosen, mens 71 var heteroseksuelt smittet. Fem var intravenøse stofbrugere. Seks var anmeldt med anden eller ukendt smittemåde.

Statens Serum Institut regner med, at der i dag lever omkring 6.200 mennesker med hiv i Danmark. Omkring 600 af de smittede kender ikke deres hiv-status.

Der er stadig mange fordomme, angst – og ikke mindst skam forbundet med spørgsmålet med hiv. Med de historier som IK SÅ KEDELIG ENDDA fortæller de næste tre måneder handler om de mennesker som fik vendt deres verden på hovedet – men kom ud på den anden side – den rigtige vej.